Βιοδιασπώμενο υλικό με ιδανικο βαθμο διαπερατοτητας υδρατμων και CO2 για μεταφορά και αποθήκευση φρέσκων προϊόντων

Πως δουλευει

H PerfoTec LinerBag ( τεχνολογία τροποποιημένης ατμόσφαιρας ) είναι κατασκευασμένη από ειδικό υλικό με μεγάλη  διαπερατότητα υδρατμών  και έτσι αποφεύγεται  ο σχηματισμός σταγονιδίων νερού. Αυτό εξασφαλίζει ότι, χωρίς το στέγνωμα του προϊόντος, οι υδρατμοί απελευθερώνονται μέσω της σακούλας . Ως αποτέλεσμα, το προϊόν παραμένει στεγνό με σημαντικά λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης μούχλας και βακτηρίων.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του PerfoTec LinerBag είναι η υψηλή διαπερατότητά του σε CO2. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό είναι δυνατόν να επιτευχθούν χαμηλά επίπεδα περιεκτικότητάς  O2, αποτρέποντας παράλληλα την υπερβολική συσσώρευση CO2.

Διατηρώντας τις βέλτιστες συνθήκες τροποποιημένης ατμόσφαιρας  και αποφεύγοντας ένα αναερόβιο περιβάλλον, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Οι δοκιμές δείχνουν ότι ο συνδυασμός ενός υγιούς φρέσκου προϊόντος, στη βέλτιστη θερμοκρασία αποθήκευσης και ενός συγκεκριμένου προϊόντος PerfoTec LinerBag, εξασφαλίζει φρεσκάδα για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό θα μειώσει τα απόβλητα τροφίμων και θα δώσει την ευκαιρία στον παραγωγό να επεκταθεί σε νέες αγορές.

Πλεονεκτήματα

·         Μέγιστη διάρκεια ζωής των νωπών προϊόντων

·         Ισορροπημένο επίπεδο διαπερατότητας  O₂, αρκετό για να κρατήσει το προϊόν «κοιμισμένο»

·         Ισορροπημένο επίπεδο διαπερατότητας  CO₂, το οποίο μπορεί να αποτρέψει την παραγωγή βλαβών στους ιστούς, αποχρωματισμό και δυσάρεστη οσμής

·         Ο υψηλός  βαθμός διαπερατότητάς  υδρατμών αποτρέπει τη συμπύκνωση, και έτσι  ελαχιστοποιεί την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων

·         Η απώλειας βάρους είναι σχεδόν μηδενική

·         Το υλικό είναι βιοδιασπώμενο